Teruggave energiebelasting

Energiebelasting terugvorderen zonder risico

Maak succesvol en risicovrij aanspraak op een teruggave van de energiebelasting. Verhuurt u woningen inclusief (voorschot) elektra? Dan heeft u mogelijk recht op teruggave van de energiebelasting! Dit kan oplopen tot € 375,- per woning per jaar.

Wij kunnen de energiebelasting over de afgelopen 5 jaar terugvorderen. Onze specialisten kunnen dit snel voor u checken en efficiënt voor u regelen. Wij bieden deze dienst aan op basis van “No Cure, No pay”

1. Energiebelasting check

De teruggave energiebelasting is alleen van toepassing wanneer meerdere woningen zijn aangesloten op één elektriciteitsmeter. Onze specialisten staan voor u klaar om dit samen met u na te kijken. Ook kunt u een WhatsApp bericht sturen aan: 085-3030 657.

2. Gegevens verzamelen

Wanneer het voor u mogelijk is om energiebelasting terug te vorderen hebben wij wat gegevens nodig om de procedure voor te bereiden. Wij ontvangen graag een jaarafrekening van uw energieleverancier en een gemeentelijke (WOZ) aanslag. Met deze gegevens kunnen wij de procedure voorbereiden.

3. Indienen verzoek/ Start procedure

Na het verzamelen van alle benodigde gegevens starten wij de procedure. De teruggave kan oplopen tot € 375,- per extra woning per jaar. Wij kunnen (indien van toepassing) de teruggave energiebelasting realiseren over de afgelopen 5 jaar.

Hoelang duurt de procedure?

De duur van de procedure kan per dossier verschillen. Dit komt door de verschillende stappen die wij moeten doorlopen om te zorgen voor een succesvolle teruggave. Wanneer u niet over alle documenten beschikt vragen wij de ontbrekende documenten voor u op. Zodra wij alle documenten hebben ontvangen kunnen wij de procedure starten.

Na het starten van de procedure ontvangen wij binnen één week de ontvangstbevestiging. Na de ontvangstbevestiging wordt er binnen circa 8 weken beschikt. Zodra wij de beschikking ontvangen, wordt er na gemiddeld zes weken het verschuldigde bedrag uitbetaald. De procedure na het verzamelen van alle gegevens duurt circa 3 maanden.

Wat kost het terugvorderen van de energiebelasting?

Adficom vastgoeddiensten biedt deze dienst aan op basis van “No Cure, No pay”. Dit houdt in dat wanneer ons verzoek wordt afgewezen, onze service kosteloos is en u ons niets hoeft te betalen. Bij het welslagen van onze werkzaamheden betaalt u 20 % excl. BTW over het bedrag dat wij voor u hebben teruggevorderd.

Betaal ik energiebelasting?

Iedereen die gas en elektra gebruikt betaalt energiebelasting. U betaalt dit automatisch aan de energieleverancier, zij dragen dit af aan de Belastingdienst.

De totale energieafrekening bestaat voor 47 procent uit belastingen. Zelfs over de energiebelasting betaalt u nog eens 21% BTW. Deze cijfers heeft het CBS bekendgemaakt op basis van de energietarieven per 1 januari 2019.

De energiebelasting is in 2019 fors verhoogd voor particulieren en bedrijven. Dit is een gevolg van afspraken uit het Energieakkoord die de energiehuishouding in Nederland duurzamer moeten maken. Wij helpen u graag met het terugvorderen van een deel hiervan.

Heeft u recht op  teruggave van de energiebelasting?

De teruggave energiebelasting is van toepassing op woningen die gezamenlijk zijn aangesloten op één elektrameter. De hoogte van de teruggave hangt af van het aantal woningen achter één elektriciteitsmeter.

Wanneer heeft u de mogelijkheid energiebelasting terug te vorderen?

  • Wanneer er meerdere appartementen/ woningen zijn aangesloten op één elektriciteitsmeter.
  • U de eigenaar/ gebruiker bent aan wie de energieleverancier energiebelasting in rekening heeft gebracht voor de levering van elektriciteit.

Onze specialisten kunnen dit snel voor u checken en efficiënt voor u regelen.

Gratis energiebelasting check

Onze specialisten staan kosteloos voor u klaar om na te gaan of u recht heeft op een teruggave van de energiebelasting.

Door heel Nederland

Wij starten de procedure in voor woningen door heel Nederland.

Geen financieel risico

Adficom heeft altijd vaste lage tarieven. Wordt het verzoek afgewezen? Dan is onze service geheel kosteloos.

Binnen een werkdag reactie

Heeft u een aanvraag ingediend? Dan hoeft u niet lang te wachten. Wij reageren binnen één werkdag.

Persoonlijke service

Bij Adficom is persoonlijke service een belangrijk onderdeel. Alle klanten worden door hun persoonlijke energiebelasting specialist geholpen.

Snel en zeker

Onze specialisten controleren het recht op een teruggave van de energiebelasting en regelen dit snel en accuraat voor u.

Voorbeeldsituatie

Een verhuurder verhuurt vier appartementen inclusief elektriciteit en deze appartementen zijn aan gesloten op één elektrameter. Wij hebben voor deze verhuurder over de afgelopen 5 jaar een bedrag van € 5.500,- aan energiebelasting ontvangen. Daarnaast gaan wij voor de komende jaren tot € 1.100,- per jaar energiebelasting terugvragen.

  • Gerealiseerde teruggave over de laatste 5 jaren: € 5.500,-
  • Verwachte jaarlijkse teruggave komende jaren: € 1.100,-

Jaarlijks automatische teruggave.

U kunt ons ook inschakelen om de teruggave energiebelasting jaarlijks  voor u te realiseren. U heeft er dan voorlopig geen omkijken naar. Wij hebben een systeem ontwikkeld waardoor wij accuraat jaarlijks voor u de energiebelasting kunnen terugvorderen. Het bedrag van de teruggave energiebelasting maken wij dan jaarlijks aan u over.

Hoe werkt de teruggave van de energiebelasting?

De procedure voor het terugvorderen van de energiebelastingen ziet er als volgt uit:

  • U neemt contact op met één van onze specialisten. Zij checken of u recht heeft op een teruggave energiebelasting.
  • Vervolgens ontvangen wij graag de jaarafrekeningen van uw energieleverancier en de gemeente (WOZ) aanslagen.
  • Wanneer alle gegevens zijn verzameld starten wij de procedure en dienen wij de verzoeken in.
  • Naar aanleiding van de verzoeken, ontvangen wij binnen circa 3 maanden de energiebelasting terug.
  • Binnen één werkdag na ontvangt van de teruggave stellen wij de afrekening op en maken het geld naar u over.

Wilt u nog meer informatie ontvangen? Neem dan telefonisch contact met ons op via 070 – 22 10 350 of stuur een WhatsApp bericht aan
085-3030 657.

Heeft u misschien ook een energielabel voor uw bedrijf nodig ? Tevens bieden wij ook NEN 2580 plattegronden en Funda plattegronden aan. Mocht u vragen hebben dan kunt u telefonisch contact met ons opnemen via 070 – 22 10 350 of u kunt een email sturen naar: info@adficom.nl